Bring lanserar ”same day delivery” med leverans inom en timme

Av Louise Ahokas

Featured Video Play Icon

Varför vara rädd för Amazons nya lösningar när vi kan göra likadant på hemmaplan? Det visar Bring med att lansera leveranser med cykelbud inom 60 minuter i Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Målgruppen är centralt belägna ehandelsverksamheter och fysiska butiker som levererar bland annat till kunder i storstäder. Kunden kan beställa leverans till hemmet, jobbet, fiket eller annan plats där han/hon befinner sig.

Amazon testar just nu något liknande i New York, och enligt Johan Holgersson, Commercial Director på Bring Parcel Express, behöver svenska ehandlare kunna ha samma valmöjligheter mot kund för att stå sig i framtida konkurrens.

Jag tror att vi behöver mycket nytänkande inom logistiken i Norden framöver. Just leveranser är något som internationella aktörer satsar mycket på för att kunna konkurrera på nya marknader, och om vi kan rusta nordisk ehandel med många leveransalternativ kommer kunderna inte att vara så snabba med att vända sig till utländska webbutiker. 

Innovativa leveranslösningar kräver analys

Bring kommer att släppa tjänsten till utvalda ehandlare i ett initialt skede för att mäta och testa hur det fungerar. Om det visar sig att kunderna är mogna för det nya leveranssättet kommer man att släppa tjänsten fritt för andra ehandlare. Mogenheten hos kunderna är en viktig faktor när Bring lanserar nya tjänster.

Vi har dragit ganska stora lärdomar från tidigare lanseringar. Ett exempel är MyQuickBox som vi lanserade redan 2008, vilket var för tidigt. Nu verkar det som att marknaden är mogen för den typen av tjänst. 

Leverans inom en timme kommer främst att vara en storstadstjänst. På frågan om Bring kommer att utöka till fler nordiska städer säger Johan att man inte alls är främmande för det, men att testningen och utvärderingen i huvudstäderna ska göras först. Bring har stuckit ut hakan den senaste tiden när det gäller logistikfrågor, och det ska bli spännande att följa deras utveckling.

För att se mer om hur Bring ser på logistik och framtiden, se intervjun ovan från Nordic eCommerce Summit.