Daniel Aronowitsch till CDON

Av SavvyJane-gänget

Sommaren har präglats av många spännande nyheter om välkända ehandelspersonligheter som hittat nya roller. Som arrangör till Nordic eCommerce Summit lärde vi känna Daniel Aronowitsch redan år 2009. På den tiden arbetade han med titeln Partner Relations på Klarna och inför konferensen hade han i uppgift att profilera Klarna på plats.

Daniel blev snabbt välkänd bland leverantörer och framför allt hos många tidiga ehandelsentreprenörer som idag bedriver stora verksamheter. Under sin tid på Klarna och senare Paypal växte hans kunskap inom ämnet i takt med att han såg ehandlare bli bättre och bättre på att bygga sina affärer.

När CDON släppte nyheten att de anställt Daniel som ”Head of Marketplace” och alltså förenas med sin tidigare Klarna-kollega Magnus Fredin var det klart en intressant nyhet för oss. Tidigare i veckan berättade CDON att de rekryterat Magnus Fredin som VD för CDON.

Både Daniel och Magnus ledde en stor del av försäljningsarbetet när Klarna expanderade kraftigt i Norden mellan år 2008 och år 2011. Tillsammans ska de nu bygga vidare på CDON Marketplace – där blir sannerligen en intressant duo och resa att följa.

Tobias Traneborn börjar som ”Head of Operations” för CDON och kommer närmast från HKC egenvård, tidigare från Ellosgruppen och Kjell&Company där han arbetade som logistikchef.

Tobias Traneborn

Magnus Fredin kommenterar de båda rekryteringarna: ”Vi är mycket glada över att ha kunnat värva Daniel och Tobias till CDON. Daniel har gedigen erfarenhet av att samarbeta med ehandlare och leverera viktiga tjänster till ehandelsbolag i Norden och Tobias tillför ett viktigt kunnande inom logistik. Dessa kompetenser matchar våra ambitiösa mål för CDON att bli Nordens ledande marknadsplats och ehandelsvaruhus.”

Sensommaren och hösten har alltså börjat med en riktig rivstart för CDON och mer nyheter från dem och andra ehandlare lär komma.

Välkommen tillbaka till jobbet!

Andra intressanta rollbyten

  • Source:
  • Source: