Ellos fortsätter rensa ut postordern ur bolaget

Av Ehandel.se

Dagens industri rapporterar att Ellos kommer slänga ut den traditionella postorderkatalogen till förmån för e-handeln. Detta är ytterligare ett steg mot att bli en renodlad nätbutik.

I slutet av förra veckan profilerade Dagens industri Ellos övergång till e-handel. En transformering som påbörjats sedan en tid tillbaka.

De har bland annat sett över kompetensen inom bolaget och anställt nya personer med e-handelskunskap. Koncernen har även fått en ny ägare i Nordic Capital och så har de köpt upp nätbutiken Stayhard.

Nu rapporteras det att fler uppköp är på gång där några potentiella kandidater skulle kunna vara Sportamore, Outnorth, Boozt, Nelly och Gymgrossisten.

Klassiska katalogen försvinner

Ellos skall även slänga ut den klassiska postorderkatalogen på över 500 sidor shoppinglektyr. Katalogerna försvinner dock inte helt utan istället skall man ge ut mindre inspirationsmagasin.

Det är tydligt att Ellos är seriösa i sin satsning på e-handel och tänker lämna den renodlade postordern bakom sig. Detta är dock inte så konstigt för om fem år beräknas 90 procent av försäljningen ske via nätbutiken, idag är denna siffra 80 procent.