Euroflorist expanderar på en blomstrande marknad

Av Ehandel.se

Euroflorist förvärvar 100 procent av Euroflorist Polen. Målet är att skaffa sig ett ännu starkare fotfäste på den central- och östeuropeiska marknaden för blomsterförmedling, både på och utanför nätet.

Euroflorist Polen startades 1994 av Agnieszka Úwiderska tillsammans med Euroflorist AB och dess ägare Peter Jungbeck. Bolaget har idag en stark position på den polska marknaden med drygt 700 florister i sitt nätverk.

Sedan starten har Euroflorist AB varit minoritetsägare i det polska bolaget, men nu förvärvar man alltså hela aktiekapitalet.

– Detta är en spännande expansion och ett naturligt steg i vår utveckling. Vi ser en mycket stor tillväxtpotential i de central- och östeuropeiska länderna. Med vår samlade erfarenhet av blomsterförmedling och e-handel är vi övertygade om att vår redan starka tillväxt kommer att öka ytterligare, säger Euroflorists VD Jesper Kärrbrink.

Polen är populärt

Polen blir därmed den tolfte eurpoeiska marknaden för Euroflorist som sedan tidigare finns i Belgien, Danmark, England, Frankrike, Holland, Irland, Luxemburg, Norge, Sverige, Tyskland, Österrike.

Polen ses som en av de snabbast växande e-handelsmarknaderna i EU och Euroflorist ska ha en snabbt växande e-handelsverksamhet i landet. Och man är inte det första svenska företaget som under de senaste åren satsat i Polen.

SkickaTårta.se tog under förra året klivet in i landet och i april 2014 lanserade CDON Group lokala betaversioner av butikerna Nelly.com, och NLYman.com i Polen. Även Tailor Store öppnade nyligen en polsk sajt.