Fab verkar ha hittat hem och lanserar en ny sajt

Av Ehandel.se

Fab.com, e-handlaren som på senare tid satsat allt mer på egendesignade möbler, lanserar i oktober en ny sajt, Hem.com. Här ska man sälja anpassningsbara möbler som köparna själva kan sätta ihop med få, eller inga verktyg.

Fabs något skakiga resa är det nog få e-handelsintresserade som missat. Efter nedläggningen av den europeiska verksamheten när det gäller flash-sales, och stora uppsägningar ser man dock ut att vara på banan igen. På senare tid har man i Europa satsat på egendesignade möbler och Fab har samtidigt passat på att göra några strategiska uppköp.

Bland dessa finns bland annat den tyska möbelförsäljaren Massivkonzept och den finska möbeltillverkaren One Nordic Furniture. Nu ser man till att använda dem och i oktober lanserar Fab en ny möbelsajt med det svenska namnet Hem.com.

Anpassningsbara möbler

Hem.com kommer att ha kontor i Helsingfors, Finland samt i Stockholm, Sverige och Fab säger att deras designers samarbetar med flera olika tillverkare för att ta fram unika produkter som ska säljas på sajten.

På Hem.com kommer man även att använda sig av ett webbverktyg som gör att kunder kan anpassa sina möbler. Som till exempel välja färg, tyg eller bygga ihop olika enheter så att de passar in i hemmet.

Möblerna får kunderna själva sätta ihop men Fab säger att de kommer att krävas få, eller inga verktyg för att göra det. Man säger också att sajten kommer att hålla lägre priser än traditionella möbelåterförsäljare.