Fredrik Rundqvist, Executive Producer på det Malmöbaserade företaget Massive, talade på Nordic eCommerce Summit den 4-5 november i Malmö.

Massive köptes upp år 2008 av världens tredje största spelutgivare Ubisoft. Ubisoft har idag runt 10 000 anställda varav 400 sitter i Malmö.

Fredrik pratade om hur spelindustrin har vuxit snabbt och blivit enorm på senare år. Det finns ca 1,2 miljarder spelare runt om i världen och idag är dator- och konsolspel även en sport där stora tävlingar anordnas i idrottsarenor.

Svenska spelutvecklare ligger i framkant och har producerat många stora speltitlar som spelas och hyllas världen över. Fredrik ger oss många hintar om vad vi inom ehandel kan lära av spelindustrin och han visar även upp de projekt han själv varit involverad i senast – och det är inga små projekt minst sagt.

Det här är en både imponerande och intressant presentation som inte riktigt kommer till sin rätt på YouTube – på plats i Malmö Arena visades det här nämligen på 25 meter duk med ett öronbedövande ljud.

Det här en presentation som du absolut inte får missa: