Google delar upp Google+ i foton och streams under ny ledning

Av Rozetta Milanova

Google har nu gått ut med att man kommer att dela upp sin sociala medietjänst Google+ i två olika sektioner där den ena ska hantera användarnas foton och den andra ska fokusera på användarnas statusflöden (streams). Exakt hur det hela kommer att fungera finns inga detaljer om i dagsläget men tanken är att Google genom det här beslutet har tänkt börja konkurrera med andra fotosajter på ett annat sätt än man gör idag. Om det rör sig om en rent administrativ ändring eller om det är början på en större ändring av Google+ som tjänst återstår att se.

I samband med det här beskedet så fick även Google+ en ny chef i form av Bradley Horowitz som tar över efter David Besbris som varit chef på Google+ sedan i april förra året. Horowitz säger på Google+:

”Just wanted to confirm that the rumors are true — I’m excited to be running Google’s Photos and Streams products! It’s important to me that these changes are properly understood to be positive improvements to both our products and how they reach users.”

Hangouts kommer att behandlas som en enskild kommunikationsprodukt

Rykten finns även om att man ska bryta ut sin chattjänst Hangouts från Google+ och att mening är att den ska behandlas som en enskild kommunikationsprodukt.
Framtiden för Hangouts är oklar men konkurrerande kommunikationstjänster som Snapchat och WhatsApp har sett sina resultat öka den senaste tiden vilket är ett tecken på att marknaden är hungrig på fler alternativ. Google vill göra något bredare som hjälper människor att kommunicera oavsett var de är och oavsett vilka produkter de föredrar.

Signaler om att Google har planerat denna uppdelning av tjänsten har rapporterats under en längre tid och nu verkar det som att de första förändringarna är på väg att rullas ut. Uppdelning av sociala nätverk och förknippade tjänster är något som vi har sett tidigare hos till exempel Facebook och Messenger.

Använder ni Google+ på regelbunden basis och vad är era funderingar kring förändringarna som Google har gått ut med?