ICA kommer testa sin nya E-handel i november

Av Ehandel.se

Dagligvarujätten ICA meddelar att man under november kommer rulla ut sin nya e-handelslösning i en region i Sverige. Detta test skall följas av en bred utrullning nästa år.

ICA har sedan en tid tillbaka jobbat på en ny central e-handelslösning. Koncernen har redan idag några försök med e-handel men nu planerar man en bred central satsning med nyutvecklade system.

Tidigare har matjätten berättat att den nya satsningen involverar pack och plock i butik, där kunderna sedan gärna får hämta de färdiga kassarna.

Att packa och plocka i butik låter förstås inte optimalt och nu meddelar deras VD, Per Strömberg, att centrala lager ligger i planerna för den storskaliga satsningen nästa år.

– Då ska vi också testa med centralt e-handelslager i några storstadsområden där detta ger bättre effektivitet än att plocka i varje butik, säger Per Strömberg till SvD.

Hemligt testområde

De första testerna av de nya e-handelssystemen planeras till november i år säger Per Strömberg till Six News:

– Vi har sagt att vi rullar ut en test under hösten, och vi räknar nu med att det blir under november månad. Däremot går vi av konkurrensskäl ej ut med exakt i vilken region i Sverige vi kommer att testa. Men valen av testbutiker och så vidare är gjorda. När vi sedan testat och ser att allting fungerar så som vi tänkt oss då kommer den stora utrullningen under 2015, säger Per Strömberg.

Hur mycket pengar som ICA lägger på den nya e-handelssatsningen avslöjas inte. Dagligvarujätten verkar vilja känna av temperaturen på mathandeln via nätet innan man tar ett ordentligt dopp.

Foto: Mattias Edwall