Inet kompletterar med PayPal och snart Bitcoin

Av Louise Ahokas

Datorbutiken Inet, som säljer både on- och offline, breddar sina betalningar. Nu kan deras nätkunder betala sina inköp med PayPal och efter semestern öppnar man för att ta betalt med den digitala valutan Bitcoin.

Som vi rapporterat tidigare satsar PayPal just nu på e-handelsfronten i Norden och antalet svenska e-handlare som accepterar PayPal ökar stadigt. Nu har även den prisade nätbutiken Inet infört stöd för den Ebay-ägda betaltjänsten.

– Vi utvecklar vår e-handelsplattform kontinuerligt och har nu kompletterat med betalningssättet Paypal. Vi kommer snart även att erbjuda betalning med Bitcoin, säger Erik Wickman, vd på Inet.

Intresset har svalnat

Att Inet haft planer på att ta betalt med den digitala valutan berättade vi om redan i februari. Företaget undersökte intresset bland sina kunder på sin Facebooksida, och man märkte då en stor efterfrågan.

Då gav man inget svar på när Bitcoin skulle kunna bli en godkänd valuta i deras butik. Nu verkar det dock som att det kan ske ganska snart.

– Vi höll på att implementera med Safello men det gick inget vidare så vi håller på med BitPay. Dock har Bitcoin svalnat lite så det åkte ner på priolistan, vi hoppas ha det live efter semestern, säger Erik Wickman.