Magiska speglar – eBays nya plan för att förnya offlineshopping

Av Ari Ahokas

Featured Video Play Icon

Att handla i fysiska butiker kan vara väldigt opraktiskt och krångligt – att gå runt i en butik med ologiskt placerat sortiment kan vara tålamodsprövande och slutar ofta med att man måste fråga en säljare i butiken. Ebay vill ändra det här. Med deras nya ”smart stores” vill de översätta kundupplevelsen från nätshopping till den fysiska butiken.

Ebay har startat ett samarbete med designern Rebecca Minkoff i hennes butiker i New York och San Francisco. Stora speglar med touch screen finns i butikerna, så kunden kan välja att antingen shoppa på vanligt online-sätt med spegeln, eller gå runt i butiken för att hitta varorna. Om du använder spegeln och hittar några plagg som du vill prova, markerar man dem och bokar ett provrum. Sedan får man ett SMS när provrummet är redo. Du kan också beställa en drink medan du väntar.

Irriteras du ofta över dåligt ljus i provrummen när du shoppar offline? Med pekskärmsspeglarna in provhytten kan du välja olika ljussättningar. Om du behöver en annan storlek behöver du bara trycka på en knapp och en stylist hämtar rätt storlek. När du har valt ut det du vill köpa kan du betala direkt med ditt Paypalkonto. Därmed är ditt köp färdigt.

Det här är ett sätt att utforska hur man kan göra offlineshopping smidigare, men förmodligen kommer det ta ett tag innan man har hittat en ultimat lösning.