Ny prenumerationstjänst fixar disktrasor som suger

Av Ehandel.se

Alla vill vi ha en disktrasa som suger, på ett bra sätt alltså. Ur den affärsidén föddes prenumerationstjänsten rentrasa.nu. Här kan kunder se till att få hem allt från enkla svampdukar till prisbelönta jämtländska innovationer och designdukar med jämna mellanrum.

Rentrasa.nu drivs av Stefan och Eleonore Brockman utanför Stockholm. Båda tröttnade på att den sista disktrasan från paketet alltid fick stanna kvar lite för länge i köket och de inte kunde släppa tanken på att det borde finnas en enkel lösning på problemet.

Resultatet blev en prenumerationstjänst där besökarna erbjuds att prenumerera på disktrasor, från enkla svampdukar till den prisbelönta jämtländska innovationen Flower scrub och designdukar av Erika Tubbin.

– Vi vet att det fyller ett behov som vi har. Men tänk om det bara är vi som glömmer att köpa disktrasor? I så fall kommer vi i alla fall aldrig mer att behöva tänka på det, nu har vi ett lager som räcker ett tag, säger Eleonore Brockman.

Ska vara enkelt och billigt

Ett standardpaket med tre svampdukar kostar 29 kronor per månad, och det täcker både trasa, porto och betalningsavgifter. Men för den som vill ha något mer exklusivt finns möjlighet att lägga till en tia eller två, för en integrerad skrubbfunktion eller designerduk.

Betalningen har enligt grundarna varit den svåraste biten att lösa med tanke på ambitionen att hålla kostnaderna nere. Till sist valde man att sköta sina kortbetalningar via Stripe, en ny betaltjänst som än så länge befinner sig i privat beta för de nordiska länderna Norge, Danmark och Sverige.

– Vi har byggt upp det hela på två grundidéer. Dels att det ska vara enkelt att ha fräscha trasor hemma, och dels att kostnaden ska vara så låg som möjligt. Jag tror vi har lyckats, säger Stefan Brockman.