Svensk onlinegalleria ska hjälpa norrmän köpa skor

Av Ehandel.se

Skor på nätet är en växande marknad och utbudet är enormt. Många butiker säljer samma skor till olika priser, samtidigt som många erbjuder unika skor och varumärken. Footmall.se samlar allt till en sajt och hoppas förenkla processen att hitta de snyggaste skorna till det bästa priset. Nu tar man konceptet till Norge.

Onlinegallerian Footmall.se lanserades i februari 2013 av Joacim Gustafsson, Emil Svensson och Alexander Cederblad. De beskriver sajten som en sök- och mervärdestjänst för skor, och affärsidén är att underlätta e-handelsprocessen för skointresserade konsumenter, genom att samla det största och bästa utbudet av skor på ett och samma ställe.

Gallerian samlar helt enkelt flera webbshoppar under ett och samma tak. Nu tar man sitt koncept till Norge med Footmall.no

– Vi har fått väldigt positiv respons på den svenska marknaden och nu vill vi underlätta för smarta konsumenter i vårt grannland Norge, säger Joacim Gustafsson, en av grundarna till Footmall Norden AB.

Ett naturligt steg

Footmall.se samlar och jämför i dagsläget drygt 85 000 skor från 15 nätbutiker. Som till exempel Nelly, Ellos, Brandos, Zalando och Footway. Något man hoppas ska ge konsumenter möjligheten att enkelt hitta de snyggaste skorna till det bästa priset.

När sajten nu lanseras i Norge kan de norska konsumenterna jämföra nästan 37 000 skor från 11 e-handlare.

– Vi strävar efter att bli Nordens ledande onlinegalleria för skor och en utlandsetablering för att bredda marknaden är därför ett naturligt steg i ledet för att uppnå vårt mål, säger Joacim Gustafsson.