Vad gör du när dina konkurrenter är etablerade varumärken som Calvin Klein och Victoria’s Secret, vars marknadsföringsbudgetar du aldrig kommer att kunna mäta dig med? Hur uppnår du en marknadsexponering i nivå med de här företagen, utan att betala samma prislapp? Greg Fass från Los Angeles-baserade företaget MeUndies berättar, på Nordic eCommerce Summit i Malmö, hur de fått till en företagskultur och marknadsstrategi som ger dem en genomslagskraft i klass med de större bolagen i branschen.

Greg Fass på Nordic eCommerce Summit Malmö

MeUndies utmanar industrin för designunderkläder och har kapat alla mellanhänder – de vänder sig direkt till konsumenterna. Tack vare detta kan de leverera högkvalitativa designunderkläder till halva kostnaderna.

Allt händer dessutom under ett och samma tak i Los Angeles – här bedriver de kundservice, design, lager och skickar till hela världen.

Grunden i MeUndies strategi är att se sig omkring och använda det man redan har och hela tiden vara uppmärksam på vad som händer i omgivningen. De utnyttjar också att de är små och kan agera snabbt samt våga ta risker.

Vad sägs om 18,1 miljoner exponeringar på Instagram och ett 50-tal blogg- och nyhetsinlägg tack vare en enda Instagram-bild?

Se Greg Fass själv berätta i den här filminspelningen från Nordic eCommerce Summit i Malmö: