Airbnb säljer övernattningar men levererar upplevelser

Av Louise Ahokas

Det är dyrt att bo i San Francisco. När Brian Chesky och Joe Gebbia, som var rumskamrater, dessutom fick reda på att deras hyra skulle höjas med 20 % var de tvungna att göra något snabbt för att inte bli utslängda. De hade tre luftmadrasser, en ganska stor lägenhet och en designkonferens skulle snart äga rum i staden. De tre luftmadrasserna hyrdes ut till besökande designers och Air Bed & Breakfast startades.

Idag kopplar Airbnb ihop uthyrare, som kallas “värdar”, och “gäster” över hela världen med varandra. 80 % av de uthyrda bostäderna är värdens egen bostad som han/hon lever i till vardags. Tanken från början var att Airbnb skulle vara ett billigt alternativ för de som inte har råd att boka hotell när de reser – men det har utvecklat sig till att bli mycket större än så. Det visar sig att människor gärna bor i andras hem när de reser – om det så är i ett litet rum eller om man vill hyra ett helt slott. I och med att användare kan betygssätta gäster och värdar har ett förtroende byggts upp för tjänsterna. En värd har också rätt att säga nej till en gästförfrågan som skickas.

Vi träffade Even Heggernes, Country Manager i UK, Irland och Norden, på Travel News Studio i Stockholm och ställde några frågor till honom.

Du jobbade på bank innan du började på Airbnb?

– Ja, jag jobbade på en stor bank i Norge, det var ett tryggt och säkert jobb där jag tjänade mycket pengar. Men jag trivdes inte i vardagen. En bekant till mig skulle vara med och starta Airbnb:s kontor i Köpenhamn och undrade om inte jag ville jobba där också. Jag fick gå igenom tolv intervjuer innan de erbjöd mig arbete och jag tackade ja.

 

even2Är du glad att du lämnade bankjobbet?

– Absolut, jag har inte ångrat en sekund. Jag jobbar mer än jag någonsin har gjort men det är också för att jag nu känner mig passionerad för det jag gör. Att få höra alla historier från värdarna om möten med olika människor och vad de har kunnat göra med pengarna de tjänat är fantastiskt och väldigt motiverande för att lägga in de extra jobbtimmarna som krävs.

När någon hyr ut sin bostad, spenderar de alltid tid med gästen/gästerna?

– Det beror på vilken typ av bostad du hyr ut och på vad du vill som värd. 60 % av de bostäder som hyrs ut är hela lägenheter, hus eller slott, och då är ofta inte värden närvarande samtidigt, förutom när nyckeln ges ut. Men sedan har vi också 40 % av bostäderna som innebär att man hyr ett rum i en bostad och då bor ju värden där samtidigt. Då blir det ofta att man umgås en stund, och ibland blir man ju verkliga vänner.

Har du själv hyrt ut din bostad?

– Ja, några gånger när jag har varit bortrest, eftersom jag bor i en etta blir det svårt att bo där själv samtidigt på så liten yta. Jag har varit gäst själv många gånger i ca 80 städer. Så jag har verkligen prövat produkten själv.

Berätta om hur det är att vara gäst genom Airbnb.

– Det blir helt annat än en vanlig resa eftersom du bor hemma hos någon och värden gärna berättar om sin favoritrestaurang och sevärdheter du inte får missa. Förmodligen hade du fått helt andra tips av en hotellreception. Alla värdar är ju olika så det finns en mängd av livsstilar att upptäcka när man bor och reser på det här sättet. Vår produkt blir ju aldrig mainstream på så sätt att den blir tråkig och förutsägbar.

Anställda på Airbnb bjuder hem värdar (alltså de som hyr ut sina bostäder) på middag ibland, kan du berätta om det?

– Våra värdar är en så viktig del av vår verksamhet och därför bjöd alla anställda hem tre eller fyra värdar hem på middag för ett par veckor sedan. Det är fantastiskt att få sitta och lyssna på deras berättelser om gäster och upplevelser. Vi gör sådana här saker för våra värdar eftersom det är så viktigt att de tycker om att hyra ut sina hem. Vi lär också känna dem och får veta vad de vill och inte vill och kan anpassa vår verksamhet efter det. Vår första investerare sa också att det är bättre att 1000 människor älskar dig än att en miljon människor gillar dig. Därför är sådana här initiativ viktiga för oss, det sprider den genuina andan som Airbnb står för – att vara gästfri och generös.

Vad planerar ni för Airbnb i framtiden?

– Förutom att bli större så vill vi att det ska bli lättare att boka och lättare att hyra ut. Redan nu erbjuder vi alla värdar en professionell fotografering av deras bostad som de kan lägga upp på sin profil på sajten. Det är jätteviktigt med kvalitetsfoton för att de ska kunna få sin bostad uthyrd. Detta har gjort att Airbnb äger den största fotosamlingen i världen när det gäller heminredning och dekoration. Vi vill ha fler liknande tjänster som gör det enklare för våra användare, och har några testprojekt igång redan nu.

Avslutningsvis kan du väl berätta om någon extra speciell upplevelse du har haft som gäst?

– En gång var jag gäst hos en värd i Danmark när jag reste. När jag hade skickat en förfrågan till värden via vår sida så fick jag ett meddelande tillbaka där de sa att jag gärna fick hyra ett rum där, men på ett villkor: Jag var tvungen att spendera en timme med deras två barn. Jag tyckte att det verkade lite konstigt men tackade ja. När jag kom dit bjöd de på middag och efter maten satt barnen kvar vid bordet och började ställa frågor till mig – vad jag lyssnade på för musik, vilken mat jag tyckte om, vad jag jobbade med och så vidare. Efteråt förstod jag att föräldrarna gjorde samma sak med alla gäster, och på det här sättet hade deras barn fått komma i kontakt med ett 30-tal personer från hela världen, och fått lära känna dem bättre. Vilken utbildning! Jag är helt övertygad om att det bidrar till att göra dem mer öppensinnade.

Even Heggernes är en av talarna på Nordic eCommerce Summit i Malmö den 5-6 november 2014.

  • Source:
  • Source: