CDON börjar med reklam på sin marknadsplats

Av Ehandel.se

CDON.com har redan öppnat upp sin marknadsplats för externa säljare. Nu tar man nästa steg och öppnar upp sajten för annonsörer. Ett naturligt steg och en spännande möjlighet enligt e-handelsföretagets VD, Patrik Settlin.

I slutet av förra året öppnade CDON.com upp sin e-handel för tredjepartssäljare. Via CDON Marketplace kan andra nätbutiker sälja sina varor och utnyttja trafiken till CDON.com och deras kundbas. Nu öppnar e-handelsbolaget även upp för reklam på sajten.

– Vi har redan tidigare öppnat för externa butiker att sälja sina varor på CDON.com via CDON Marketplace. Det har fallit väl ut och därför tar vi nu nästa steg där vi även erbjuder företag att marknadsföra sig på sajten genom displayannonser. Det är ett naturligt steg och en spännande möjlighet för oss, säger Patrik Settlin, VD på CDON.com till Dagens Media.

En mer köpstark publik

Det här är första gången som CDON öppnar upp för reklam på sin sajt, men att utnyttja trafik till e-handelssajter för att sälja annonser är inget nytt. Bland annat är det något som Amazon gjort under en längre tid. Amazon ryktas nu även jobba på en egen AdWords-variant.

Det nya annonsprogrammet sker i samarbete med Admore Media Sales och de första externa reklamkampanjerna på CDON.com börjar visas i september. Redan denna vecka börjar en kampanj för Tre att rulla.

– I dag ser vi en stor förändring i det digitala landskapet där genomsnittsåldern sjunker och trafiken blir allt mer mobil. Genom avtalet med CDON skapar vi nya annonsvolymer mot en mer väl segmenterad och köpstark publik, vilket blir allt viktigare för Sveriges annonsörer, säger Oskar Söderström på Admore Media Sales.