En av publikens favoriter på Nordic eCommerce Summit i Malmö 4-5 november var Peter Sunde – en av grundarna till det omtalade ”The Pirate Bay”.

Peter meddelande att han ville ha titeln ”Thinks to Thing About” på sin presentation – saker att tänka på, lite roligt omformulerat. Och det var främst det här hans presentation gick ut på. Det är mycket som händer och har hänt i vår värld den senaste tiden, som vi kanske inte alltid funderar över, vilket vi borde. Folk vill ha demokrati, men vet inte riktigt vad det är, förklarade Peter.

Peter berättade om sitt tidiga engagemang i internetfrågor, historien om ”The Pirate Bay”, vad vår historia kan säga om framtiden och vart teknikutvecklingen är på väg.

Se Peter Sundes keynote:

Två frågor till Peter Sunde

Vilken är din favoritnäthandel

–Coolstuff för att det är bra människor där, Sportamore för att jag handlar löpningsgrejer där.

–Så två!

Nämn ett speciellt tillfälle eller en period i ditt liv som har präglat dig

–Oj. Stor fråga med många möjliga svar. Har varit med om så sjukt mycket ju… Men kul ögonblick när jag insåg att vissa människor är bortskämda och lever i nån form av bubbla: jag var 11-12 år gammal, bodde i Bergen i Norge, och var på väg hem från skolan med en klasskompis. En tant från Texas kom gående och frågade oss på bred amerikanska om vi visste var akvariet låg (Akvariet i Bergen är ett av de största i Europa). Vi skulle åt samma håll och hon slog följe. Vi reagerade på att hon förväntade sig att vi pratade hennes språk. Tanten hade varit på kryssning med Hurtigrutten i 11 dagar och sa helt plötsligt “It’s so nice to be here in Norway, capital of Sweden”. Jag och min kompis tittade på varandra och insåg att vissa människor… är… ja. Vissa människor.

–Jag blev lite vuxen då!