Apotek Hjärtats kommande E-handel skapar nya jobb

Av Ehandel.se

Apotek Hjärtats lansering av en fullskalig e-handel rycker allt närmare, och företaget är beredda på att försäljningen på nätet kommer att spela en viktig roll i framtiden. Därför utökar man nu verksamheten på centrallagret i Norrköping och flaggar för att man kommer att behöva nyanställa personal.

I början av sommaren 2013 inledde Apotek Hjärtat arbetet med att ta fram en multikanallösning som komplement till kedjans rikstäckande apotek. Redan då flaggade man för att företaget, från mitten av 2014, skulle erbjuda fullskalig e-handel med receptbelagda och receptfria läkemedel samt egenvårdsprodukter.

Nu börjar lanseringen närma sig och på Apotek Hjärtat känner man sig säkra på att e-handeln med läkemedel kommer att ta en allt större plats i framtiden. Företaget är också beredda på att det inom en snar framtid kommer att krävas nyanställningar till centrallagret i Norrköping.

25 nya jobb

Idag jobbar omkring 100 personer på centrallagret, men i och med den nya satsningen, räknar man med att behöva anställa ytterligare 25 personer. Idag beställs drygt en procent av alla recept via nätet men Anders Nyberg, vd för Apotek Hjärtat, tror att andelen kommer att öka markant framöver.

Redan 2012 öppnade konkurrenten Apoteket upp sin nätbutik för läkemedel och receptbelagd medicin men nu ska man alltså ge dem en match. Därför satsar Apotek Hjärtat 50 miljoner kronor i det nya systemet som gör att kunderna kan beställa sina mediciner via nätet.