Nya iPhone 6 har skapat ett #bendgate

Av Louise Ahokas

Featured Video Play Icon

Rykten cirkulerade i början av året att Apples nya iPhone skulle vara böjbar. Nu, några dagar efter att iPhone 6 släpptes har det visat sig att ryktena var sanna, men kanske inte riktigt som alla hade tänkt sig. Bilder och filmklipp med böjda iPhones cirkulerar för fullt på sociala medier, och orsaken till den ofrivilliga flexibiliteten är i de flesta fall tajta jeans kombinerat med en förkärlek till att förvara mobilen i fickan. Lewis Hilsenteger från Unbox Therapy har beslutat sig för att utföra ett böjtest som ni kan se i videoklippet ovan.

#bendgate

”Skandalen” har genererat en av årets roligaste hashtags: #bendgate. iPhoneanvändares (eller är det Android fanboys?) kreativitet har inga gränser när det gäller att spinna vidare på ämnet. Vissa Applefans försvarar hetsigt den böjbara mobilen, medan andra tar det med ro och konstaterar att trenden med baggy pants ändå är på väg tillbaka. Här följer ett axplock av skärmdumpar från hashtaggen #bendgate.

Skärmavbild 2014-09-24 kl. 16.48.45

 

 

 

Skärmavbild 2014-09-24 kl. 17.07.02

 

 

Skärmavbild 2014-09-24 kl. 16.45.24
Skärmavbild 2014-09-24 kl. 17.10.21
  • Source:
  • Source:
  • Jonas

    Tydligen behövs det ett tryck 28kg för att den skall böjas, så det får vara riktigt tighta byxor och välpumpade lår för att du skall får problem. Men visst är det en designmiss

    • Louise Ahokas

      Vissa skyller det på hipsterinfiltrationen i Apples kundkrets…