Omnikanallösning när Hemtex öppnar ny butik

Av Ehandel.se

Sedan Hemtex lanserade sin e-handel 2008 har kedjan satsat allt mer på att integrera de olika kanalerna. Under gårdagen öppnades en ny exklusiv konceptbutik, Hemtex Sovrum, i Stockholm som ytterligare spär på det arbetet.

I går slog Hemtex upp portarna till en ny konceptbutik på Grev Turegatan i Stockholm. Butiken är helt inriktad på sovrummet och här ska kunderna hitta produkter ur hemtextilkedjans ordinarie sortiment av sovrumsprodukter, men även ett handplockat urval av nya varumärken och sovrumsaccessoarer.

– Ambitionen är att skapa en butik som erbjuder något utöver det vanliga med det allra bästa sortimentet för sovrummet. I det nya konceptet kommer vi att erbjuda både trendig och urban heminredning, men också tidlös och klassisk, säger sortimentschefen Niklas Odequist.

Ny omnikanallösning

Samtidigt har man även lanserat sin nya omnikanallösning. I butiken finns cirka 25 procent av kedjans ordinarie sortiment, men kunden har ändå tillgång till hela sortimentet via en 32 tums pekskärm. Skillnaden mot den vanliga e-handelssajten är att alla betalsätt är ersatta med ”Betala i kassan”.

– När ordern läggs hamnar den efter ett par sekunder som ett obetalt kvitto i kassan. Där kan kunden sedan även lägga på eventuella varor hon köpt i butiken och få allt på samma kvitto. E-handelsförsäljning som butiken genererar på detta sätt räknas till deras dagsbudget. Leverans av e- handelsvarorna sker fraktfritt hem eller till butiken, säger Martin Richardsson, ansvarig för digitala medier på Hemtex.