K-rauta smygstartar sin nya E-handelssajt

Av Ehandel.se

Byggkedjan K-rauta meddelade i början av maj att det var dags för e-handel. Företaget ville utveckla sin digitala närvaro och då förstås även lansera en nätbutik. Nu har bygghandeln lanserat en ny responsiv sajt med viss e-handelsfunktionalitet.

K-rauta är nu ett steg närmare en fullfjädrad nätbutik. Företaget har lanserat en ny hemsida med målsättningen att bli bäst i branschen inom digital närvaro. En satsning som inte kommer en dag för tidigt.

Den nya hemsidan kommer att vara kedjans digitala nav och en fortsatt storsatsning görs under 2014. Bland annat har sajten lagt grunden för en fullskalig e-handel till hösten.

Den nya sidan är baserad på IBM:s plattform WebSphere Commerce. En e-handelslösning som företaget säger sig vara först med i Sverige. Vad vi vet använder dock även MediaMarkt denna lösning sedan en lång tid tillbaka.

Lanseringen av den nya hemsidan innebär stora förbättringar i den bakomliggande IT-strukturen meddelar K-rauta. Funktionaliteter för kunderna och det visuella gränssnittet har även det förbättrats.

– Vi är riktigt nöjda med den nya hemsidan. Bättre sökmotor, tydligare och enklare navigering, över 13 000 produkter med rikare produktinformation, förbättrade varumärkessidor, kampanjsidor, filter och mycket mer. Listan kan göras lång, säger Carl von Goes, projektledare för K-rautas e-handelsatsning.

Företaget meddelar också att det har lagts stor vikt vid att skapa en enkel navigering där benämningar på produktkategorier baserats på hur kunderna söker via Google. Mycket tid har även lagts på att skapa ett rikare bildmaterial och förbättrad produktinformation.

Smygstart med E-handel

Någon fullskalig e-handel har K-rauta inte ännu men redan nu kan man beställa saker på sidan. Detta via den nya e-handelsfunktionen ”Plockat och Klart”. En funktion som ger kunderna möjligheten att beställa önskade produkter på hemsidan och sedan hämta dem i ett varuhus när det passar dem.

– Vi har hunnit smygstarta med beställningar, och med en utökad digital närvaro tar vi tillsammans ett steg närmare en smidigare framtid och ökad service för alla våra kunder. Med tiden ska vårt digitala byggvaruhus bli ledande för hela branschen, säger Karolina Åhs, marknadsschef för K-rauta.

Plockat och Klart skall dock endast erbjudas för ett varuhus vid lanseringen, i Uppsala. Erbjudandet skall dock utökas under hösten till att omfatta alla 20 varuhus i Sverige. Nästa steg är hemleverans både från butik och utvalda leverantörer.

– Detta är bara början på vår resa mot branschens bästa hemsida och e-handel. Under hösten kommer vi ta ytterligare steg och lansera många fler verktyg, både för våra konsumenter och våra företagskunder, säger Johan Wiklund, VD för K-rauta.