Ny hårdvara från Nokia presenterades med tårfylld röst

Av Louise Ahokas

Featured Video Play Icon

Nokia annonserade igår att de skulle lansera en ny produkt under Slush som just nu pågår i Helsingfors, Finland. Alldeles nyss lanserades att produkten är en ny läsplatta, Nokia N1, som liknar iPad till designen men kör Android Lollipop 5.

Dessutom kör läsplattan Z-launcher, en funktion som gör att man kan skriva första bokstaven i appen, funktionen eller namnet man söker, direkt på skärmen, och förslag dyker upp. Dessutom väljs förslagen beroende på var du befinner dig och vilken tid på dygnet det är och vad du historiskt sett brukar använda plattan till.

Skärmen är 7.9 tum och plattan är 6.9 mm tunn. 249 USD blir priset exklusive moms och kommer att börja säljas i Kina till det kinesiska nyåret, och sedan rullas ut till utvalda länder i Europa och världen.

En annan nyhet är att Z-launcher kommer att finnas tillgänglig gratis i Google Play för Androidenheter. Lanseringen avslutades med jubel när Sebastian Nyström, som presenterade den nya produkten, med tårfylld röst utropade att detta var början på något helt nytt.