Nystartad nätbutik erbjuder personaliserade textilier

Av Ehandel.se

I maj smygstartades Elobina.com, en svensk e-handel som satsar på att personalisera tyger och textilier. Den svenska nätbutiken tror starkt på sitt koncept och planerar en internationell expansion redan i år.

Elobina.com säger sig vara motsatsen till dagens massproduktion. Istället för att sitta på ett stort lager producerar de bara sådant kunderna vill ha. Butiken påminner en del om Tailor Store men istället för skjortor personaliserar man tyger och heminredningsdetaljer som kuddar och bordstabletter.

– Vi använder digitala tryckmaskiner speciellt framtagna för tryckning av textil. Digital teknik innebär att det inte behövs några schabloner. Därmed blir startkostnaden mycket lägre än vid konventionellt textiltryck. Den digitala tekniken gör det också möjligt att trycka betydligt finare linjer, toningar och fototryck, även på grova vävar, meddelar företaget.

Förutom att man skall kunna skräddarsy tyger med egna mönster och bilder, och exempelvis skapa personliga kuddar, så satsar företaget även på den sociala biten. Elobina hoppas nämligen kunna skapa en färgstark community där man delar med sig av sina kreativa alster.

– På elobina.com kommer vi att hjälpa med mönster- och sytips och hoppas på att skapa en gemenskap där alla delar med sig av sina idéer, skriver företaget.

Fler språk inom kort

I USA skall det finnas liknande tjänster som ska vara mycket populära, till exempel Spoonflower. Elobina säger sig dock vara ensamma i Norden.

– Skillnaden med de flesta andra på marknaden är att hos oss kan kunden även beställa slutprodukter och valbart tyg. Vi ska också inom kort utveckla editorn till andra textilprodukter. Alla andra som har liknande tjänster trycker med pigment eller sublimering vilket bara blir på ytan av tyget, hos oss trycker vi reaktivt på högkvalitativa tyger vilket gör att trycker går in i tygets och kan jämföras med traditionellt tygtryck, säger Vilma Gustafsson, marknadsansvarig på Elobina.

Elobina öppnade redan i maj men har haft en testperiod för att se till så att allt fungerat som planerat. Nu lanserar man i Sverige och har redan planer på andra länder. Under augusti skall de lansera en engelskspråkig sajt följt av en holländsk i september.