Outnorth satsar stort på egna varumärket Urberg

Av Ehandel.se

Nätbutiken med fokus på friluftsliv, Outnorth, meddelar nu att de storsatsar på ett eget varumärke. Det nya varumärket heter Urberg och arbetet med det startade för ett år sedan. Nu skall de första produkterna finnas till försäljning.

Outnorth har nu lanserat sitt eget varumärke Urberg som skall ha arbetats fram det senaste året. Mottagandet hos kunderna sägs hittills varit mycket bra:

– Mottagandet har varit fantastiskt och sett till antal sålda produkter är Urberg redan ett av våra tre största varumärken. Vi vill dela med oss av vår produktkunskap och när vi nu lanserar Urberg så är målsättningen att kunna ge våra kunder väldigt mycket produkt för pengarna. Urberg är ett komplement till alla de fantastiska varumärken som finns hos oss idag, säger Lars Nykvist, VD på Outnorth.

Målsättningen för Urberg är att erbjuda stabila produkter som kan finnas med länge och som täcker in de många områden som vi förknippar med outdoor i Skandinavien, beskriver Outnorth varumärket.

Ett av de viktigaste varumärkena

E-handelsföretaget vill gissningsvis även förbättra sina marginaler något och det nya varumärket placeras först i flera kategorier. Urberg skall dock vara anslutet till ”1% for the Planet” och en procent av intäkterna läggs därmed på hållbarhetsfrågor.

dudeStefan Gustafsson, grundare av Outnorth och ansvarig för Urberg, meddelar att de andra varumärkena i butiken fortfarande har fullt fokus.

– Vi representerar flera hundra varumärken och har fullt fokus på att göra ett gott jobb och utveckla dessa, säger Stefan Gustafsson.

Stefans fokus skall dock ligga på Urberg framöver. Ett varumärke som skall utvecklas till att bli ett av Outnorths viktigaste.