PayPal lanserar ny funktion för sina svenska användare

Av Ehandel.se

Nu gör PayPal det möjligt för användare att fylla på PayPal-saldot direkt från bankkontot. Därmed ska det gå snabbare att göra kostnadsfria överföringar till familj och vänner, samtidigt som betaltjänstens köparskydd blir tillgängligt för de som föredrar direktbanksbetalning.

Som vi rapporterat tidigare satsar PayPal just nu på e-handelsfronten i Norden. Bland annat lanserades tjänsten, Ersättning för returkostnader, och man ska även jobba på en ny kassa som gör att köparen betalar för sina varor utan att skickas vidare till betaltjänstens sajt.

Antalet svenska e-handlare som accepterar PayPal ökar stadigt och vad vi förstår införde den vinnande nätbutiken Inet stöd för den Ebay-ägda betaltjänsten häromdagen.

Utöver e-handelsbiten har PayPal satsat på mobila betalningar i Sverige. Senast lanserades en funktion för att logga in på sitt PayPal-konto genom att använda fingeravtryck i nya Samsung Galaxy S5. Man har även infört möjligheten att betala i Selectas varuautomater med PayPal och lanserats som betalningsalternativ i EasyParks parkeringsapp för mobilen.

Nu har man även gjort det möjligt för svenska PayPal-användare att föra över pengar direkt från sitt bankkonto till sitt PayPal-saldo. Saldot kan i sin tur sedan användas för köp i de nätbutiker där man kan betala med PayPal och för kostnadsfria överföringar till vänner och familj.

Omfattas av köparskydd

Möjligheten att kostnadsfritt fylla på sitt PayPal-saldo direkt från bankkontot finns nu tillgänglig via paypal-topup.se, och från den 4 juli ska användare komma åt funktionen direkt från sitt PayPal-konto.

– I dag har de flesta användare redan ett bankkort kopplat till sitt PayPal-konto, på så sätt behöver de bara dela sin kortinformation en gång och kan sedan betala med sitt användarnamn och lösenord hos de nätbutiker som accepterar PayPal, skriver betaltjänsten i ett pressmeddelande.

PayPal hanterar sedan debiteringen av kortet och erbjuder då även köparen ett köparskydd om varan inte levereras eller om det uppstår en tvist. Nu kan alltså även användare som föredrar direktbanksbetalning ta del av skyddet och använda PayPal utan att koppla sitt betal- eller kreditkort till tjänsten.

– Det här är en spännande utveckling. Vi gör det nu möjligt för användaren att fylla på sitt PayPal-konto direkt från sitt bankkonto, snabbt och smidigt. I takt med att allt fler skandinaver börjar använda PayPal – för allt från parkering och varuautomater till nationell och internationell e-handel – så tror vi att fler kommer att få upp ögonen för PayPal som digital plånbok, säger Mårten Barkman, vd på PayPal i Skandinavien.