Anders Dahlberg och Fredrik Dobber till Let’s Deal

Av Sarah Wittbom

Minns ni en av våra senaste artiklar under temat ehandelspersonligheter som hittat nya roller?

Vi avslutade med att förkunna att fler nyheter i branschen skulle komma och nu visar det sig att en annan personlighet från vår konferens, Nordic eCommerce Summit, hittat nytt imperium att bygga vidare på.

År 2008 träffade jag Anders Dahlberg för första gången. Då arbetade han på Lindex och han skulle träffa mig för att utvärdera Apsis nyhetsbrevstjänst – som jag ville sälja till honom. Det blev många möten och Anders var alltid väl förberedd – jag behövde vara vässad och förstå inte bara Lindex målgrupp utan också hur Lindex långsiktigt ville utvecklas på nya marknader. Många tuffa förhandlingar senare satt jag slutligen på det möte där allt skulle sluta i att jag fick förtroendet.

Anders kollega ställda några frågor och jag svarade med bästa förmåga. Anders avslutar: ”Men, ”kollega”, om inte Sarah sköter sig så är hon den lättaste att byta ut i den här kedjan.” Det lät tufft men det utvecklade sig i ett bra samarbete och jag lärde mig mycket, inte bara av Anders, utan även hur en organisation måste tänka kring expansion till nya länder.

År 2013 var Anders med och ledde Nordic eCommerce Summit, då som ehandelsansvarig på Intersport.
Idag har Anders Dahlberg precis börjat en ny resa med letsdeal.se. Let’s deal är Sveriges största kanal för rabatterbjudanden och grundades av Alexander Hars och Lars Karlsson 2010. Företaget har gått från en omsättning på 1,8 Mkr till 129 Mkr 2014.

Att bolaget gör en rejäl satsning framgår av deras senaste nyhet. Förutom att bolaget närmar sig 100 anställda så rekryterar man nu Fredrik Dobber som ny VD från Stampen Local Media.

– Jag känner stor ödmjukhet och entusiasm inför uppdraget att få leda Let’s deal som är ett mycket starkt, expansivt och välskött bolag inom näthandel. Som marknadsledande i Skandinavien inom deals och med en affärsidé med stor internationell potential blir fokus framåt att fortsatt rigga bolaget för stark tillväxt och expansion till fler länder, säger Fredrik Dobber.

Fredrik Dobber

Tidigare Vd Alexander Hars kommer fortsätta vara engagerad i Let’s deals styrelse.
Fler bolag rustar alltså för att sätta Sverige på den digitala världskartan och vi ser fram emot att fortsätta följa Let’s deal och alla andra som vågar ta klivet ut i vida världen.

  • Source:
  • Source: