Kryptovalutan Bitcoin får stöd av E-handelsgigant

Av Ehandel.se

Bitcoin letar sig sakta men säkert in hos allt fler e-handlare. Främst i USA men även i Sverige finns det nu flera webbshoppar man kan handla i med Bitcoin. Datorbutiken Webhallen är förmodligen den största och konkurrenten Inet planerar att acceptera Bitcoin efter sommaren.

I USA har flera stora e-handelsföretag som Newegg, TigerDirect och Overstock omfamnat den digitala valutan Bitcoin. Den senare, Overstock, har även talat sig varm om den nya valutan i media.

De ovan nämnda omsätter flera miljarder dollar årligen men nu har Bitcoin fått en ännu större e-handlare som stödjer valutan. Inte oväntat är det ännu en datorbutik som ställer sig bakom det nya betalsättet.

Michael Dell, grundare av Dell, meddelade nämligen i fredags att du nu kan handla din Dell-dator med Bitcoin. Dell omsätter över 50 miljarder dollar och valutan tog, vad vi kan se, ett litet skutt efter tillkännagivandet. Desto fler ställen man kan spendera Bitcoin desto starkare och värdefullare blir förstås valutan.

Dell vill ses som innovativa

Dell använder sig av samma betaltjänst som Overstock, Coinbase, till skillnad ifrån Newegg och TigerDirect som använder BitPay. Dell gör dock precis som alla andra stora e-handlare, växlar valutan direkt till dollar vid genomförd transaktion.

Till tidningen CoinDesk berättar Dell att införandet av Bitcoin skall visa att företaget är i framkant och innovativa. Vad vi förstår försöker även Michael Dell lyfta företagets image efter ett par år av mindre bra beslut. Att införa Bitcoin skall förmodligen visa att Dell fortfarande är ett modernt och fräscht företag som är lyhört till marknaden.

Dells stöd av Bitcoin är likväl ett pilottest på den amerikanska marknaden. Företaget hoppas dock kunna införa stöd för valutan i flera av deras nätbutiker världen över.