US Postal Service tar hand om Amazons matleveranser

Av Ehandel.se

Amazons livsmedelstjänst Amazon Fresh och US Postal Service, USPS, har startat ett nytt samarbete. Distributören kommer under en testperiod ha hand om e-handelsjättens leveranser av dagligvaror i San Francisco-området. Något som mycket väl kan vara startskottet på något större.

Amazon och US Postal Service samarbetar redan kring söndagsleveranser, nu har man lanserat en ny gemensam satsning. USPS har idag hand om drygt 35 procent av e-handelsjättens leveranser och nu kommer man även att ta hand om deras leveranser av livsmedel och dagligvaror i San Francisco-området under 60 dagar.

Det hela rör sig alltså om leveranser från Amazons livsmedelstjänst Amazon Fresh som idag finns tillgängligt i Seattle, Los Angeles och San Francisco. Leveranserna, som innebär allt från kött och mejerivaror till toalettartiklar, kommer att ske med hjälp av speciella kylemballage vilket innebär att lastbilarna inte kommer att behöva utrustas med dyra kylaggregat.
– Vi letar alltid efter nya och innovativa sätt att leverera paket till kunder, säger en av Amazons talespersoner.

Utökad räckvidd

Leveranserna kommer att ske mellan klockan tre och sju på natten, en tidpunkt då de flesta av US Postal Service lastbilar står stilla, och det här testet kan vara starten på något mycket större.

E-handelsjätten ska nu söka personal för den här typen av verksamhet i New Jersey och förra året berättade vi om hur Amazon låg i startgroparna för att expandera Amazon Fresh i stor skala. Det ryktades bland annat om en satsning i 20 nya städer i USA.

Dit har man inte kommit ännu, men med hjälp av en aktör som USPS får Amazons livsmedelstjänst en rejält utökad räckvidd jämfört med om man skulle ta hand om alla leveranserna på egen hand.