Xbox One får stöd för mobila köp i augusti

Av Louise Ahokas

Featured Video Play Icon

Microsoft uppdaterar Xbox One med nya funktioner i en snabbare takt än Sony gör med Playstation 4. I augustiuppdateringen av Xbox One kommer de sociala möjligheterna att bli fler, och man öppnar för mobila köp. 

Flödet är omdesignat till endast en kolumn och det kommer att bli möjligt att kommentera och gilla inlägg. Dessutom kommer du att kunna posta ett spelklipp i flödet vilket kan vara trevligt till exempel om du är speciellt stolt över en genomförd quest.

Något som många har väntat på är stöd för mobila köp som redan finns på Playstation 4. Det innebär att en användare kan köpa ett spel var som helst via sin mobil på Xbox.com eller Smartglass och konsolen startas upp och laddar ner spelet direkt till hans/hennes Xbox One.

En annan efterlängtad funktion är en låg-batteri-varning för spelkontrollen som varnar spelaren precis före den stänger av. Man kommer också att kunna stänga av notifikationer medan man tittar på videoappar som till exempel Netflix.

Utvecklingen till att göra spelare mer sociala i den digitala världen ska bli intressant att följa. Forbes skrev i oktober förra året om att Xbox One kommer att bli en ”social media machine”, om spelarna hoppar på tåget återstår att se.