PayPal får stöd för Bitcoin via dotterbolaget Braintree

Av Ehandel.se

Det har tidigare ryktats att Ebay kan vara nästa jätte att acceptera kryptovalutan Bitcoin. Vi är inte där ännu men en lansering kommer nu ske via PayPals dotterbolag Braintree. Samtidigt har PayPal släppt en video som trycker på Bitcoins fördelar.

PayPal kommer introducera Bitcoin-betalningar via sitt bolag Braintree. Den nya tjänsten går under namnet One Touch mobile payments och skall få stöd för Bitcoin de kommande månaderna.

PayPal har även släppt en video som refererar till Bitcoin och lyfter krypovalutans fördelar.

PayPal köpte betalföretaget Braintree för ungefär ett år sedan och det är alltså via deras utvecklingsplattform som stöd för Bitcoin nu introduceras. Transaktionerna kommer dock ske över PayPals nätverk. Braintree ska ha testat Bitcoin-betalningar under flera månader och under konferensen TechCrunch Disrupt i San Francisco släppte de nyheten att stöd för kryptovalutan kommer inom någon månad.

Enkelt att implementera

De som redan använder Braintrees utvecklarkit (v.zero SDK) kan då enkelt införa stöd för Bitcoin. Initialt är den nya tjänsten One Touch endast tillgänglig för e-handlare i USA men man skall rulla ut den internationellt inom kort.

Bitcoin-transaktionerna som gissningsvis även de lär vara endast för USA, till en början, sköts med hjälp av Coinbase, en populär växlingstjänst för kryptovalutan. Datorjätten Dell som nyligen omfamnade Bitcoin använder även de Coinbase.

Först ut att använda One Touch är företag som StubHub (biljetter) och Threadless (t-shirts). Den förstnämnda figurerar även i den något kryptiska video där Bitcoin nämns:

Att Braintree planerar att stödja Bitcoin är förstås ett steg mot att även e-handelsjätten Ebay samt deras betalföretag PayPal börjar acceptera Bitcoin på bred front. En utveckling som skulle vara ett stort steg för kryptovalutan.