Våra älskade leverantörer

Av Sarah Wittbom

Ehandelsexpert. Ehandelsspecialist. Manager Ecommerce Division. Konverteringsexpert. Konverteringspecialist. Kärt barn har många namn. I alla fall den personen som ansvarar för ehandel hos leverantörer.

Stora bolag inom exempelvis logistik, finans, prestandaoptimering eller utveckling är av förklarliga skäl nyfikna på att flörta med ehandlare. Framtiden ligger ju där, som det så fint heter. Hur som helst – det finns många personligheter hos leverantörerna som vi sällan hör talas om, men som vi på SavvyJane har kommit att uppskatta. De är inte så ivriga att framhäva sig själva men när man väl kommer dem lite närmare in på skinnet så har de visat sig vara riktiga ehandelspärlor.

Gemensamt för dem alla är att de verkligen tycker om och vill påverka utvecklingen inom ehandeln. Att säga att de brinner för ehandel känns lite fjuttigt. De har nämligen alla tagit stora personliga risker för vad de tror på – inte det de tjänar mest pengar på. Här är tre personer som vi tycker att ni borde ta ett gemytligt ehandelssamtal med när ni får chansen.

 

J_Thulin

Jimmy Thulin, Softronic

Jimmy är en eftertänksam person som lyssnar innan han säger vad han tycker och tänker. Men på mail är han en väldigt rak person. Den 12 oktober 2012 får jag mitt första mail av Jimmy. Så här säger han: ”För mig är det självklart att närvara på NES men känner att det inte riktigt räcker med att bara närvara. Så till saken, jag skulle vilja bli partner med er och undrar kort och gott vad nästa steg är?”

Han berättade under vår första träff att de skulle satsa stort på ehandel, börja utveckla plattformar på Magento och starta en ehandelsblogg. Inte för att vara den men just dessa komponenter har jag hört ett antal gånger. Men Jimmy och Softronic har verkligen visat att det de tar sig för, lever de upp till. Bloggen ligger här: Ehandelsbloggen

Vi har kommit att uppskatta Jimmy mycket på vårt kontor. Han är extremt konstruktiv och jagar möjligheter att nå sina mål. När vi hade problem med logistiken år 2013 under konferensen så ställde han sig helt sonika i solen där alla ehandlare hängde med ett glas vin och öl och pratade ehandel. Han var själv mycket nöjd med alla nya kontakter han fick.
Att träffa honom idag och höra hur de har lärt sig utveckla på Magento och alla anekdoter med kunder från vitt skilda segment är verkligen superintressant. Han är helt enkelt väldigt generös när det gäller att dela med sig av det han själv lärt sig. Dessutom har han blivit bra på att hitta rätt personer att anställa. Nyfiken? Ta ett samtal med honom nästan gång du får chansen.

Ödmjuk? Mycket. Han vill verkligen inte framhäva sig själv. Vi får kämpa för att behålla honom som föreläsare på Academyn. Han lämnar gärna över till någon kollega. Men just hans engagemang och ödmjukhet gör att vi inte släpper taget om Jimmy.

När han har möjlighet så hälsar han på oss och trots att han hade oturen att få Louise som barista (hon är sämst på kontoret att göra kaffe) så säger han ingenting utan dricker snällt upp sitt kaffe.

 

d_stromberg

Daniel Strömberg, Nosto

Första gången jag träffade Daniel var när han firade sin första ehandelskund med cheferna på Moneybookers. Senare Skrill. Han stod i baren innan Distanshandelsdagen i Borås skulle gå av stapeln och viftade med champagne. Det blev en början på en relation där Daniel har hjälpt oss komma i kontakt med många intressanta personligheter i branschen.
Daniel arbetar idag för Nosto (www.nosto.com), ett företag som verkligen har gjort avtryck på kort tid. För ett par månader sen frågade jag Daniel varför han lyckas så väl hos leverantörer till ehandlare. Svaret var enkelt: ”Jag tror att en av de kanske viktigaste sakerna är att jag förstår att ehandlare arbetar dygnet runt. Medan andra tar helg eller halvdag så vet jag att vissa saker måste jag bara fixa för ehandlare oavsett tidpunkt på dygnet.”

Ödmjuk? Ja. När Nosto blev nominerad till årets leverantör på Nordic eCommerce Summit i Malmö så ville han inte stå på scenen – trots att han vid det här laget skulle klara det galant. Vi försökte flera gånger men det gick helt enkelt inte. Något annat som tyder på hans ödmjukhet är att han ständigt lyfter andra duktiga personer gentemot oss. Alltid personer som han personligen inte tjänar något på skulle stå på vår scen. Vi tror inte ens att Daniel har en baktanke med att om han lyfter andra så framstår han som en riktigt stjärna själv – han bara är så helt enkelt.

Någon person hos en leverantör som du särskilt uppskattar? Kommentera eller maila oss så kanske vi skriver om dem en dag.

  • Source:
  • Source: